Viktoria Kumaş Boyası Çeşitleri
Eskimiş ve artık rengi solmuş kıyafetler ya da renklerinin daha canlı durmasını istediğiniz her türlü kumaş yüzeye uygulayabileceğiniz; kumaştan yapılma örgü malzemelerinize farklılık katabileceğiniz böylece kıyafetlerinizden ya da kumaş yüzeye sahip eşyalarınızdan vazgeçmeden kullanabileceğiniz kumaş boyaları, özellikle uzun dönem kullanılan kumaş yüzeyler için ihtiyaç duyulan bir tuhafiye ürünüdür.
Kumaş boyası kullanmayı düşünenler ancak hangi marka kumaş boyası tercih etmesi gerektiğini bilmeyenler için önemli olan nokta ürünlerin kumaş üzerinde göstereceği renkler, tutma özelliği ve ürün kalitesidir. Viktoria kumaş boyası ise bu ihtiyacı en iyi şekilde karşılamaktadır.
Viktoria Kumaş Boyası Renkleri
Kumaş boyaları birbirinden çok farklı özelliklere sahip olabilir. Kimi kumaş boyaları toz nitelikteyken kimileri kalem formunda satılabilir. Boyanacak kumaşın desenine ve kumaş özelliklerine göre farklı boya formlarını kullanmak gerekebilir. Viktoria kumaş boyası naylon, ipek, yün, pamuk, keten, viskoz, penye, saten, ahşap ve plastik kumaş çeşitlerinde en iyi sonucu almak için tasarlanmıştır.
Viktoria kumaş boyası renkleri en temel renkleri içermektedir. Aradığınız her rengi bulabileceğiniz kumaş boyaları 5 kg paketler, 1 kg paketler ya da 10 gr paketler halinde ihtiyacınıza göre bulabileceğiniz ölçütlerde satılmaktadır.
Viktoria Kumaş Boyası Nasıl Kullanılır?
Viktoria kumaş boyaları ile eşyalarınızı kendiniz de boyayabilirsiniz ancak bunu yaparken belirli bir talimata uymanız gerekiyor. Aksi halde hem kendinize hem de boyamayı düşündüğünüz eşyaya zarar verebilirsiniz. Viktoria kumaş boyası ile polyester bir kumaşı boyamak istiyorsanız, polyester kumaşın boya tutmayacağını size söylemeliyiz. Naylon ve yünlü kumaşları boyarken kaynama sırasında mutlaka bir kaşık sirke koymayı unutmamalısınız.
Simisso’dan satın alabileceğiniz, paket haline satılan Viktoria kumaş boyaları ile rahatlıkla boya yapabilmeniz için en uygun talimat ise şu şekilde;
- Sıcak su ile Viktoria kumaş boyası eritilir.
- Ilık su ile dolu geniş bir kaba boşaltılır.
- Viktoria kumaş boyası içine bir kaşık tuz ilave edilir.
- Bu sırada boyanacak olan kumaş iyice ıslatılır.
- Kumaş, daha önce hazırlanan Viktoria kumaş boyası dolu kabın içine konur.
- Karıştırarak 30 - 40 dakika boyunca kaynatılır.
- Ateşi söndürerek soğumaya bırakılır.
- Soğuk su ile duru su akana kadar durulayarak sıkılmadan asılır.
Böylece kumaş boyama işlemini oldukça temiz ve olması gerektiği şekliyle yapabilirsiniz.
Viktoria Kumaş Boyası Çamaşır Makinesinde Nasıl Kullanılır?
Eğer kumaş boyama işlemlerinizi daha pratik bir şekilde yapmak istiyorsanız Viktoria kumaş boyası çamaşır makinesi yöntemi sizin işinize yarayacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta çamaşır makinesini, kumaş boyama işlemi ardından güzelce temizlemek.
Viktoria kumaş boyasını çamaşır makinesi yardımıyla kullanmak için;
- Boyama işleminden önce kumaş yüzeyinde herhangi bir leke varsa bunların çıkartılması gerekir.
- Ardından ılık suyla yıkama işlemi yapılır.
- Su sıcaklığı, olabilecek en sıcak ayarda tutulur ve en az yarım saat yıkama döngüsüne kumaşınızı tabii tutun.
- Unutmayın, Üründe boya ne kadar uzun durursa sonuç rengi o kadar koyu olacaktır./p>
- Plastik bir kapta erittiğiniz Viktoria kumaş boyasını sıcak su ile iyice eritin, karıştırın./p>
- 1 çay kaşığı bulaşık deterjanı koyarak seviye boyasını destekleyebilirsiniz.
- Döngüyü başlatın.
- Hazırladığınız boya çözeltisini dağıtıcıya dökün, ardından tuzu veya sirke çözeltisini dökün. Ardından dağıtıcıyı 4 bardak sıcak musluk suyu ile yıkamanız gerekiyor.
- Eğer renk arttırmak ve rengin kanamasını azaltmak istiyorsanız mutlaka renk sabitleyici kullanmalısınız. 1 adet Viktoria kumaş boyası için ölçü 1 adet fiske sabitleyicidir.
- Boyama işlemini yaptığınız kumaşı deterjanlı ılık suda yeniden yıkayarak asın.
Çamaşır makinesinde kumaş boyama işleminin ardından makinenizi temizlemeyi ihmal etmeyin. Makinenizin iç tarafını silin, iç taraflara boya girebileceğinden makinenizin bu bölgelerine de ağartıcı dökün. Ardından çamaşır makinenizin temizlenmesi için en yüksek su seviyesinde, en sıcak su ayarında çalıştıracağınız makineye iki bardak klorlu ağartıcı ve deterjan koyarak makinenizi temizleyebilirsiniz.
Viktoria Boya Hangi Kumaşlarda Kullanılır?
Viktoria kumaş boyası naylon, ipek, yün, pamuk, keten, viskoz, penye, saten, ahşap ve plastik kumaş üzerinde rahatlıkla kullanılabilir. Ancak her bir kumaş türünün göstereceği renklerin farklı olabileceği ihtimali unutulmamalıdır.
Viktoria Kumaş Boyası Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kumaş boyası yaparken dikkat etmeniz gereken önemli detaylar bulunuyor ancak bunlar çoğunlukla size bir zarar gelmemesi ve çevreyi kirletmemeniz üzerine uyarılar.
- Kumaş boyarken mutlaka eldiven giymelisiniz.
- Kumaş boyasını gözünüz ve yüzünüzle temas ettirmemelisiniz. Temas olduysa bol suyla durulayabilirsiniz.
- Kumaş boyasının her iki kaynatma yöntemi ardından deterjan ve bol suyla çamaşır makinenizi ya da kovalarınızı temizleyebilirsiniz.
- Kumaş boyasının ardından kumaşınızı sıkmadan asmalısınız. Bolca duruladığınız kumaşı sıktığınızda iplikler arasında renk farklılığı olabilir.
Viktoria Kumaş Boyası Sağlığa Zararlı Mı?
Viktoria kumaş boyası sağlığa zararlı değildir çünkü sağlık açısından içeriğinde herhangi bir madde bulunmamaktadır. Yalnızca göz ve yüz temasından kaçınılmalıdır. Viktoria kumaş boyası doğru yapıldığında leke ve iz bırakmaz, rahatlıkla kullanılabilir.