İPLİK ÇEŞİTLERİ
Liflerin elde veya makinede dikiş nakış için uygun hale getirilmesiyle iplik elde edilir. Dikiş nakış, tekstil, örgü ve dokuma gibi birçok alanda kullanılan iplikler, dikiş nakışa uygun hale getirilmek için balmumu ve yağlayıcı maddeler ile de üretilebiliyor. Pamuk, naylon, yün, ipek ve keten gibi malzemelerden üretilen iplikler, nakış için özel olarak modern tesislerde makine nakışı ya da el nakışı için özel olarak dizayn edilip, tasarlanıp üretiliyorlar. Kullanıma hazır hale getirilen çekilmiş lifler ham maddesine ve üretim amacına göre farklı alanlarda kullanılabiliyor.
Bundan çok da uzun olmayan yıllar öncesinde, kıyafetler eskidiğinde yama yapılır, dikişleri güçlendirilirdi. Gelişen moda sektörü, uygun fiyatlı giyim ürünleri bu zahmete son verdi. Bu sayede dikiş nakış artık bir hobiye döndü. Belki de en son anneannemizin, babaannemizin evlerinde gördüğümüz renk renk iplik makaraları, iplik makaralarının üzerindeki dikiş iğneleri ihtişamlı renkleriyle hepimizin zihninde bir yerlerde kaldı. Artık giyimden daha ziyade hobi işlerinde kullanılan iplikler, nakış işleri için özel olarak üretiliyor.
İPLİK FİYATLARI
Klasikleşen markaların klasik iplik modellerini etamin, nakış, kanaviçe, oya gibi hobilerinizde kullanabiliyorsunuz. Sitemizde de uygun fiyatlarla erişebileceğiniz iplikler, yüzlerce seçenekle keşfetmeniz için sizleri bekliyor. Eğer bir terzi dükkanınız varsa ve uygun fiyatlı iplik çeşitlerini takip ediyorsanız, doğru yerdesiniz. 500 metrelik polyester dikiş ipliği geniş renk yelpazesiyle ve uygun fiyatıyla sizi mest edecek.
Evinizde bir dikiş makinesi varsa ve kıyafetlerinizi kendiniz dikiyorsanız, en ihtiyaç duyduğunuz şey kumaştan sonra kaliteli bir iğnedir. Kumaşınızı delmeyen, deforme etmeyen ve kullanım esnasında size zorluk çıkarmayan dikiş iğnesi kullanmanız gerekmektedir. Dikiş makinenizden de en iyi performansı almak istiyorsanız ona uygun dikiş iğnesi kullanmalısınız, 6 ile 8 kalınlık arasında üretilen fakat dikiş tipine göre 15 numara kalınlığına kadar çıkabilen dikiş iğnelerini sitemizden temin edebilirsiniz. Farklı iğne sistemlerinin geliştirilmesiyle dilediğiniz kumaşı dikebilirsiniz buradaki en önemli husus doğru dikiş iğnesini tercih etmek olacaktır. Genel olarak pirinçten veya çelikten üretilen dikiş iğnelerinin numarası ne kadar büyükse iğne o kadar incedir. İnce dikiş iğneleri en çok kullanılan dikiş iğneleri olup 5 ila 10 numara arasındadır. Makinenize ve kumaşınıza uygun iğneyi seçmekte güçlük çekiyorsanız, çoklu iğne paketleri tercih edip deneyerek karar verebilirsiniz. Günlük, hızlı dikiş işlemlerinizde işinize yaracak olan sivri dikiş iğnesi modelleri daha küçüktür ve ipliğin geçtiği delik biraz daha yuvarlaktır, pratik olması adına. Elde dikiş için 6 ile 9 numara arasındaki dikiş iğnelerini tercih edebilirsiniz.
Geçmişi 1970’lere dayanan etamin işleme ise günümüzde hala sevilen ve yapılan bir hobi. Kerametin kullanılan kumaşta ve etamin ipinde olduğunu söylesek yanlış olmaz. Etamin kumaşına atılan yarım çarpılardan (x) üretilen etamin, kanaviçe veya goblen olarak da adlandırılmaktadır. Kanaviçe işlerinde farklı bir kumaş türüne desenin teğellenerek işleniyor, etaminde ise kumaşın üzerine direkt model baskı gibi işleniyor. Etamin pano veya etamin tablo olarak aratılan bu güzide hobide, panonuza veya tablonuza dilediğiniz baskı modelini işleyebilirsiniz. Sitemizde sizler için özenle oluşturduğumuz Etamin Set’inin içeriğindeki baskı modellerini denemenizi de çok ister, görmek için sabırsızlanırız! :) Etamininizi yaparken, parlak ve solma yapmayacak etamin iplerini tercih etmeniz emeğinizi boşa çıkarmayacaktır. En çok tercih edilen markalardan biri olan Leylak Suni İpek Etamin ve Kanaviçe ipi tam da bu özelliklere sahip olup, uygun fiyatıyla cebinizi de yakmayacaktır. Etamin kumaşınıza dilediğiniz deseni, sizi yansıtan renklerle keyifle işleyebileceksiniz.
Her türlü hobi işinizde kullanabileceğiniz başka bir iplik türü: misina ipi. Genel olarak balıkçılar tarafından kullanılan bir ip olsa da kullanım alanının genişliği sayesinde birçok hobi işinde de kullanılıyor. Saydam olan misina ipi, görünmezlik özelliği sayesinde havada süzülen dekorlar elde edebilir, farklı renkleri ile ışığı yansıtarak görsel bir illüzyon yaratabilirsiniz. Takı tasarım alanında da çokça kullanılan misina ipleri, bileklik ve kolye yapımında tercih ediliyor. Tespih yapımında da kullanılan misina ipleri, ipek, kıl ya da naylondan üretiliyor. Esneme özelliğinden dolayı kopmaya dayanıklı olması sebebiyle naylon misina ipleri daha çok tercih ediliyor. 0.10 milimetreden 1.00 milimetreye kadar farklı kalınlıklara sahip olan misina iplerine sitemizden ulaşabilirsiniz.
Dekorasyonda ve giyimde her yerde: penye iplik. İnce uzun pamuk elyaflarının taranarak eğrilmesiyle elde edilen bir iplik türüdür. Sitemizdeki penye iplikler %100 geri dönüşümden elde edilen pamuk elyaftan üretilmiş olup, 600-650 gram ağırlığındadır. Diğer ipliklerin aksine daha kalın ve kaliteli olan penye iplik, yumuşak bir dokuya sahiptir. Daha temiz ve homojen bir iptir bu sayede mukavemeti daha yüksek ve düzgündür. Su emici özelliği çok yüksek olan bu ipliklerde statik elektriklenme problemi yaşanmaz ve tüylenme yapmaz. Birçok farklı kullanımı olan penye iplikleri kapı süslerinde, banyo paspaslarında, saksı süslemelerinde ve daha birçok alanda kullanabilirsiniz. Sitemizde bulabileceğiniz penye iplikler uygun fiyatıyla ve geniş renk yelpazesiyle sizleri bekliyor.