sadsad x
asdasd
Sıralama seçin
Toplam 95 ürün görüntüleniyor.

MAKROME İPİ ve MAKROME İPİ ÇEŞİTLERİ

Dokuma, nakış ve örgü yerine düğümleme tekniği ile hazırlanan makrome ürünler son yılların en trend ev dekorasyon parçası! Kare ve resif düğümü ile denizcilerden ortaya çıkan bu düğüm taktikleri ile hayal gücünüzdeki her aksesuarı üretebilirsiniz. Denizciler tarafından uzun yıllar boyunca bıçak saplarına, şişelere ve hatta gemi parçalarına kadar makrome tekniği kullanılmıştır. Sadece ev dekorasyonuyla sınırlı kalmayan bu yeni trend ve gözde hobi sayesinde aksesuar, saksılık, ayna, puf, hamak, seperatör, askılık veya çanta elde edebilirsiniz.

Makrome İpi Çeşitleri

Genel olarak pamuk iplik ile üretilen makrome ipleri farklı kullanım alanlarına göre farklı materyallerle de üretilebiliyor. Klasik makrome ipleri genelde pamuklu oluyor böylelikle esnek ve yumuşak bir dokuya sahip oluyor. Kolay düğüm atabildiğimiz klasik makrome ipleri doğal içerikli olup pamuktan üretiliyor ve dekorasyon alanında birçok yaratıcı farklı seçenek sunuyor. Daha sıkı düğüm atmanızı gerektiren naylon yani sentetik makrome ipleri de mevcuttur. Bu iplere saksılık olmanın çok yakıştığını belirtmeden geçemeyeceğiz. Sentetik iplerin düğümünün gerçekten iyi bir şekilde atılması gerekmektedir aksi takdirde yapısı gereği düğüm gevşeyip çözülebilir. Doğal ve sentetik olarak iki gruba ayırdığımız makrome ipleri kendi içinde de gruplara ayrılmaktadır. Şimdi dilerseniz bu gruplara bir göz atalım.

3 Büküm Pamuk Makrome İpi (Simisso 3 Büküm Pamuk Makrome İpi)

En çok tercih edilen makrome iplerinin arasında yer alan 3 büküm makrome ipinin kalınlığı 3 milimetredir. Fazlaca ipin bir araya gelmesini sağlayan burgu hamlesi üretim esnasında gerçekleşir. Bu hamle doğal ve bohem bir görünüm katar ve ürettiğiniz aksesuara göre işlem sonunda tarama yaparak daha da doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Büküm sayesinde kıvrık bir hal alan makrome ipini amigurumi yapımında dahi kullanabilirsiniz. Simisso 3 büküm makrome ipi 250 gram ağırlığındadır ve yaklaşık 75 metre uzunluğundadır. Çanta, duvar veya kapı süsü, amerikan servis takımı yapımında kullanabilirsiniz. %100 pamuktan üretilmiştir. Hayal gücünüzdeki her şeyi üretebileceğiniz 3 büküm makrome ipi ile harika bir kırlent de yaratabilirsiniz. Kırlent için şunlara ihtiyacımız olacak: yastık kılıfı, makas, bant ve 3 bükümlü pamuk makrome ipi (dilediğiniz renkte) Boyutuna siz karar verebilirsiniz fakat biz 1 metre uzunluğunda 10 adet ip keserek başlıyoruz, eşit bir şekilde kırlentin üzerine dizdiğimiz makrome ipimizi bant yardımı ile sabitliyoruz. Kırlentin üzerine eşit aralıklarla makas yardımı ile minik delikler açıyoruz ve tek tek makrome ipimizi düğüm atarak geçiriyoruz. Deliklerden geçirdiğimiz makrome iplerimizi bildiğiniz bir düğüm taktiği ile örerek dilediğiniz bir motif oluşturabilirsiniz. Biz önce soldaki iki delikten gelen makrome ipini birbirine, ortada kalan altı tanesini birbirine ve solda kalan iki taneyi birbirine düğüm atacak şekilde ilerliyoruz. Düğümleme işlemimiz bittikten sonra altta kalan 3 büyük makrome ipimizi yine sitemizden temin edebileceğiniz ahşap makrome tarağı yardımı ile tarayarak püsküllü bir görünüm veriyoruz. İşte bu kadar!

Pamuklu Makrome İpi (Simisso Pamuklu Makrome İpi)

Simisso pamuklu makrome ipi %100 pamuktan üretiliyor, 250 gram ağırlığında ve 250 metre uzunluğunda. Her türlü hobi işinizde kullanabileceğiniz gibi pamuklu makrome ipi ile amigurumi de yapabilirsiniz! 3, 4 ve 5 numaralı şiş veya tığ ile örebilirsiniz. Doğal içeriği sayesinde yumuşacık bir ip olan pamuklu makrome ipini battaniye yapımında dahi kullanabilirsiniz çünkü kaşıntı yapmayan bir dokuya sahiptir. 2 milimetre kalınlığındaki pamuklu makrome ipi ile el işinizi daha rahat konuşturabilirsiniz. Kalın makrome iplerine göre ince olan bu makrome ipi, emek ister fakat sonucunda da mutlu eder. Pamuklu Makrome İpten Saksılık Yapımı Saksınıza giydireceğiniz saksılıkların başlangıcına klasik temel düğümü atarak başlıyoruz. Biz bu saksılığın yapımında 3 renk kullanacağız. Sarı, mavi ve kırmızı. Sarı ipimizi iki kat haline getirerek orta kısma bantlayarak sabitliyoruz. Sağına maviyi soluna da kırmızı ipi tek kat olarak sabitliyoruz. Kırmızı ipi, sarı ipin üstünden mavi ipin ise altından geçiriyoruz. Sonrasında mavi ve kırmızı ipimizi standart düğüm atıyoruz. İki renk birbirinin içinden geçecek şekilde düğüm atmaya devam ediyoruz. Ağ kısmını ördükten sonra düğümlerden elde ettiğimiz uzun parçayı ağ kısmıyla birleştiriyor ve düğüm atarak sabitliyoruz. Bizim saksılığımız için yaklaşık 4 metre uzunluğunda 8 adet ip yeterli geldi.

Tarama Makrome İpi (Simisso Tarama Makrome İpi)

3,5 - 4 milimetre kalınlığındaki tarama makrome ipi ile duvar aksesuarları, yaprak aksesuar, bileklik, kolve veya küpe gibi ürünler yaratabilirsiniz. 3, 4 ve 5 numaralı şiş veya tığ ile örebileceğiniz gibi düğüm tekniklerini de kullanabilirsiniz. Yaklaşık 250 gram ağırlığındadır. Biz bugün tarama makrome ipinden sezonun trendi yaprak makrome duvar süsü yapacağız. İhtiyaçlarımız: ahşap halka, Simisso Tarama Makrome İpi, ahşap makrome tarağı. Dilediğiniz renkte makrome ipi tercih edebilirsiniz. Biz bej ve toprak rengini tercih ettik. Yaprağın gövdesi için bej, yaprakları için ise toprak rengini kullanacağız. Gövdesi için bej renkli makrome ipimizi 60 santimetre boyunda kesiyoruz ve ikiye katlayarak 30 santimetre haline getiriyoruz. Toprak renkli makrome ipimizden ise 20 adet 15 santimetre boyutunda kesiyoruz. Toprak ipimizi de ikiye katlıyoruz önce bir tane üstüne sonra bir tane de alta yerleştirip üsttekini alttakinin içinden geçiriyoruz. Sağ ve soldan toprak renkli makrome ipimizi çekiyoruz ve düğümü oluşturmuş oluyoruz. Bu düğümleme işlemini 10 kere daha devam ettiriyoruz. İşlem sonunda ipimizi tarıyoruz ve gövde kısmın fazlalığını kesiyoruz. Ardından tekrar doğal ve bohem görüntüye kavuşana kadar tarıyoruz. Gövdenin üstteki kalan deliğinden bir bej rengi ip daha geçiriyoruz ve tarama makrome ipi ile sarılmış ahşap halkasıyla birleştiriyoruz.

Polyester Makrome İpi (Simisso Polyester Makrome İpi)

Polyester malzemeden üretilen makrome ipi 3 no kalınlığındadır. Genelde supla, amerikan servis yapımında kullanılmaktadır. Polyester Makrome İpinden Supla Nasıl Yapılır? 4 mm'lik bir tığ kullanıyoruz. Sihirli halka yaparak başlıyoruz supla yapımımıza. 12 kilit zincir ve 12 sık iğne sığdıracağız sihirli halkamızın içine. İlk başta 12 sık iğne atıyoruz ve bitiminde ipimizi çekerek sıkıştırıyoruz ardından sık iğnenin içine batıyoruz ve ipi kaydırarak halkamızı kapatıyoruz. Zincir çekiyoruz, kaydırma yaptığımız ilmeğe batıyoruz. Bu işlemi suplamızı genişletene kadar devam ediyoruz. Sonrasında dilediğiniz modellerde ve renklerde çicekler yaparak suplanızın üzerine dikebilirsiniz.

Makrome İpinden Çanta Yapımı

Oklava Model Çanta (Zor Seviye) İhiyaçlarımız; dilediğiniz renkte makrome ipi, 1 no tığ, 10 no şiş, çanta sapı, astar ve fermuar. Oklava model çantamız için 156 tane zincir çekerek başlıyoruz. Çektiğimiz zincirin üzerine dönüyoruz ve bir ilmek çıkararak şişimize geçiriyoruz. Çektiğimiz zincirden böylece 156 ilmek çıkaralım ve 156 ilmeği de şişten çıkaralım. Altta kalan 6 adet ilmek olacak. 6 ilmeğin üzerine gelecek şekilde 6 sık iğne yapalım. 26 tane olacak kadar ilerleyelim. Üst kısımda ise sık iğnelere batarak 156 ilmeği tekrar çıkarıp şişe takalım. Evet, biraz zahmetli bir model fakat zahmet verdiğinize değecek. Şişe taktığımız 156 ilmeği çıkarıp şişe taka taka 10 örnek elde edelim. 10 örneğin altına da 12 zincir örüp üstüne trabzan atalım. Bu şekilde çaltanın taban kısmına gelmiş bulunmaktayız. Çantanın taban kısmını trabzan atarak öreceğiz. Elde ettiğimiz parçaları sağ, sol, taban bu kısımları sık iğne yaparak ekleyelim ve dikelim. Çantamızın astarını hazırlayalım ve dikelim. Astara fermuarı diktikten sonra çanta saplarını da sabitledikten sonra çantamız hazır.

Makrome İpi Fiyatları

Biz gereken tüm gereçleri sitemizden temin ettik dilerseniz siz de en uygun fiyatlı makrome iplerini ve makrome gereçlerini güvenli ödeme sistemleriyle temin edebilirsiniz!

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.